Biologiska mångfaldens dag

Biologiska mångfaldens dag Under dagen kommer många aktiviteter genomföras i och omkring Tåstarps ängar. Alla är välkomna, aktiviteterna är gratis och utrustning finns att låna. 06:00-09:00 Ringmärkning av fåglar 10:00-11:00… Läs mer »

Orkidé och fågelresa

Orkidé och fågelresa Flugblomster Orkidé och fågelresa till Hornborgasjön och Nohlmarkens naturreservat 10/6. Vi åker buss från Tranängskolans parkering 07:00 och planerar att vara tillbaka 16:00. Lunch kan man köpa… Läs mer »

Årsmöte 2023

Årsmöte 2023 16 mars kl. 18:30 i Församlingshemmet i Tranemo. Det är åter dags för årsmötet att tacka, kritisera och bevilja styrelsen ansvarsfrihet samt att välja funktionärer. Efter årsmötet serveras… Läs mer »

Vinterfåglar inpå knuten

Vinterfåglar inpå knuten Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK) är en av våra mest populära aktiviteter, kanske för att det är enkelt och roligt att delta. I slutet av januari räknas fåglar… Läs mer »

EuroBirdwatch22

EuroBirdwatch22 Helgen 1-2 oktober genomförs EuroBirdwatch. Sedan 1993 har mer än 100 miljoner fågelindivider rapports och mer än 1 miljon människor deltagit. Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten… Läs mer »

Valenkät

Valenkät I höst är det åter val till både riksdag, region- och kommunfullmäktige. Naturskyddsföreningen riks brukar då göra en valgranskning på riksnivå om hur partierna ställer sig till i olika… Läs mer »

Ringmärkning

Ringmärkningen vid Tranemosjön har startat för säsongen. Vi träffas vid fågeltornet. Håll utkik i vår FaceBook-grupp ”Naturen i Tranemo” eller på hemsidan när ringmärkning är planerad

NiT2022

Naturen i Tranemo 2022 Snart landar denna fina tidskrift i de brevlådor som tillhör medlemmar i Naturskyddsföreningen och som är bosatta i Tranemo kommun. Läs om vårsvampar, tranor, invasiva arter, Bohestramossens… Läs mer »

Artlista 1:a maj

Rundan runt om i kommunen den 1:a maj blev en trevlig utflykt Artlistan från 1:a maj finns här

Fågelpromenader

Fågelpromenader Tranemo Naturskyddsförenings populära fågelpromenader sker i år 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, och 29/5. Samling på kyrkans parkering kl. 08:00. Vi går runt Tranemosjön och njuter av de fåglar som… Läs mer »