NiT2022

Naturen i Tranemo 2022 Snart landar denna fina tidskrift i de brevlådor som tillhör medlemmar i Naturskyddsföreningen och som är bosatta i Tranemo kommun. Läs om vårsvampar, tranor, invasiva arter, Bohestramossens fågelliv och missa inte den stora valenkät som listar våra lokala politikers syn på lokala miljöfrågor! För endast 1 kr per dag kan du bli medlem… Läs mer »

Fågelpromenader

Fågelpromenader Tranemo Naturskyddsförenings populära fågelpromenader sker i år 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, och 29/5. Samling på kyrkans parkering kl. 08:00. Vi går runt Tranemosjön och njuter av de fåglar som kommit. Ta med kikare om du har. Ansvarig: Björn-Åke Andersson 0723 0724 14

Årsmöte 2022

Årsmöte 2022 17 mars kl 19.00 i Församlingshemmet i Tranemo. Det är åter dags för årsmötet att tacka, kritisera och bevilja styrelsen ansvarsfrihet samt att välja funktionärer. Efter årsmötet serveras fika. Ansvarig: Jan Lundberg 076-81 85 896

Fågelmöten

De planerade fågelmötet i februari är inställt pga. pandemiläget och återkommer istället vid lämpligt tillfälle.

Höstmöte

Välkomna till höstmötet i Månstad med en bildvisning om Naturen i Tranemo. 7:e november 19:00, fritt inträde.

Svamputflykt

Svamputflykt Lördagen den 2:a oktober. Välkommen ut i skogens vackert höstfärgade skafferi med Stina Kullingsjö som svampkonsulent. Planen är att vi lär oss skilja på ätliga och giftiga svampar.Vi hittar kanske även färgsvampar, naturvårdsvampar, vackra svampar, fula svampar, spännande svampar eller andra svampar. Samling vid Tranängsskolans parkering kl 10.00 för gemensam färd till Torpa stenhus. Alternativt går det… Läs mer »

Ringmärkning

Ringmärkning Sensommarens och höstens ringmärkning vid Tranemosjön, har börjat sedan någon vecka. Till helgen 22-23/8 fortsätter det och vi börjar klockan 06:00. Alla som vill och kan är välkomna, men det blir inställt om det blir regn.

1:a majrunda

Samling vid parkeringen till Tranängskolan kl. 07.00 i Tranemo för gemensam avfärd. Det blir en sedvanlig rundresa för fågelskådning på några av kommunens mer kända fågellokaler. Vi hoppas på gott om nyanlända häckfåglar och några sällsyntheter. Medtag fika. Vi kör i egna bilar och håller det på så vis coronasäkert. Välkomna! Ansvarig: Björn-Åke Andersson 0723-07… Läs mer »

NiT2021

Naturen i Tranemo 2021 Vår tidskrift Naturen i Tranemo, har i dagarna kommit från tryckeriet och är på väg ut till våra medlemmar.   I år är det ett extra välfyllt nummer och med många trevliga artiklar om bland annat; nya fågelarter i kommunen, paddla i Assman, utter mm. mm.       Du får… Läs mer »